В Полша започва изграждането на полеви болници. Министър-председателят Матеуш Моравецки е

...
В Полша започва изграждането на полеви болници. Министър-председателят Матеуш Моравецки е
Коментари Харесай

Полша започва изграждането на полеви болници |

В Полша стартира изграждането на полеви лечебни заведения. Министър-председателят Матеуш Моравецки е разпоредил на 6 огромни държавни компании да изградят оборудванията, с цел да може страната да се оправи с пандемията COVID-19, съобщи организация Ройтерс, базирайки се на изказване на началника на кабинета на министър-председателя Михал Дворчик.

В изявление за полското държавно радио Дворчик е декларирал, че измежду локациите, в които ще бъдат разкрити такива лечебни заведения, са Плоцк и Остроленка. Градовете са ситуирани на 110 и 125 км от столицата Варшава, в които има огромен брой инфектирани с ковид.

Преди седмица Полша разгласи желанието си да разположи полеви лечебни заведения в столицата и други мощно наранени от епидемията райони на страната и заяви, че първата ще бъде разкрита на националния стадион във Варшава.

Днес здравното министерство на Полша заяви за рекордните 21 629 нови случая на инфектирани и призна, че страната е изправена пред претоварване на лечебните заведения. Обстановката е в допълнение усложнена от вероятността за всеобщи митинги във Варшава против възбраната за аборт.

Министерството разгласи, че единствено за един ден в страната са регистрирани 202 случая на умряли от COVID-19, като общият брой на изгубилите борбата с вируса към този момент е 5351 души.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР